the header image

Tanssi & Taiteile

Tanssi & Taiteile
Rauha Hartt "Tanssi & Taiteile" on performanssi (ja päivittäinen harjoitus), jossa taiteilija tunnustelee, tutkii ja tiedostaa kehollisuutta suhteessa musiikkiin, tanssiin ja kuvan tekemiseen.

Rauha Hartt — Tanssi & Taiteile


Kategoriat: Kehotaide, Liikelähtöinen performanssi, ja Yksilötaiteilija

Ensiesitys: 23.08.2018, Suvilahti, Helsinki

Kesto: 20min

Materiaalit: Paperi, maalarinteippi, peitevärit, öljypastellit

Tilavaatimukset: Tilan on oltava sen verran iso, että mukava liike on mahdollinen. Mitä suurempi tila on sitä suurempi maalaus voi olla. Tämä performanssi taipuu monenlaisiin paikkoihin, pienistä työhuoneista tehdashalleihin. Kuvissa oleva tila on noin. 6x 5 mtr.

Synopsis

Rauha Hartt:n”Tanssi & Taiteile” on performanssi, sekä taiteilijan päivittäinen harjoitus, jossa taiteilija tunnustelee, tutkii ja tiedostaa kehollisuutta suhteessa musiikkiin, tanssiin ja kuvan tekemiseen. Työhuoneellaan Hartt tekee maalauksia päivittäin tuoden kuvan tekoon mukaan musiikin ja tanssin tuomat elementit, jotka ovat omalla tavallaan myös taiteilijan meditaatio ja voimauttava treeni. Musiikki ja tanssi tuovat harjoitukseen automaattisesti performanssin elementit, joten työhuoneessa tapahtuva yksityinen liikemeditaatio taipuu yleisölle esitettäväksi näytökseksi yksinkertaisesti.