the header image

Se vie vuosia

Se vie vuosia
Photo Aulis Harmaala

Aulis Harmaala — Se vie vuosia


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Objektiperformanssi, Osallistava performanssi, Pitkäkestoinen esitys, Tapahtumapartituuri, ja Yhteisötaide

Ensiesitys: 12.11.2012, GalleriaHUUTOviiskulma, Helsinki

Kesto: 2 tuntia

Internet: http://www.aulisharmaala.info

Materiaalit: Äänitallenne lauluista, vaatenukkaa pyykinkuivurista: vahattu ja kehystetty tauluksi, lämpömittari, silityslauta, vahavaloksia nänneistä ja silitysraudasta, ahomansikoita hartsissa, kettinki, mansikkapaikka-video, sukilla päällystetyt kipsijalat, 3 kasvoa paperipalloissa, 3 kappaletta esiliinoja, keraamisia kahvikannuja, pöytä, vahavaloksia nänneistä ja ihokarvoja paperilautasilla, sohva, tyyny, peite, verhot, muovailuvahaa, matto ja kangassydän, luentomuistiinpanoja, öljyväreillä maalattu tulkinta Akseli Gallen-Kallelan teoksesta rakastavaiset, Cupidon kuva, mies joka esittää Cupidoa, Cupidon jousi, nuolia, siivet, punaiset alushousut ja t-paita. /Sound recording, wings, bow, arrows, red pants and a shirt, vinyl print of Cupido, video, home-originated objects presenting emotional processes: aprons, ironing board, table with coffee pots), sofa, Cosmopolitan magazine, notes, moulding wax.

Tilavaatimukset: Galleriatila, koti, terapiatila/Gallery space, home environment, therapy room.

Synopsis

Installaatio Se vie vuosia sisältää esinekoosteen, äänitallenteen ja performanssin. Teos on kodinomainen näyttämö, jossa silityslauta,alushousut ja muut kodin arkiset tavarat näyttelevät tunteiden prosessia.Esineiden esityksiä säestää kooste tunteella laulettuja lauluja. Performanssissa Harmaala ampuu nuolia Cupidona ja kokija voi pohtia mietteitään rakkaudesta ja vihasta. Kokija voi muovailuvahalla toteuttaa emotionaalisia prosessejaan käsittelevän kolmiulotteisen veistoksen. Cupidon kanssa voi myös tutustua erilaisiin emootioteorioihin seinälle kiinnitettyjen muistiinpanojen avulla. Installaatio esittää tunteet ja emootiot arkisen elämänperustoina. Yksityiset mielikuvat ilosta, surusta, mustasukkaisuudesta, pelosta, rakkaudesta jaetaan kolmiulotteisina olioina.