the header image

Ohjeet taiteilijalle

Sivustolle kirjautuminen ja rekisteröityminen

Kirjautumissivun linkki löytyy footerista ja sivuston oikeasta yläkulmasta kohdasta (”Taiteilijalle”).

 1. rekisteröidy täyttämällä lomakkeen tiedot
 2. saat sähköpostiisi viestin (tarkista tarvittaessa myös roskapostikansiosta), klikkaa viestissä tulevaa linkkiä. Jos linkki ei toimi, katso onko siihen tullut vahingossa mukaan loppuun  merkit ;> ja poista ne eli kopioi linkki niin että se alkaa http:// ja loppuu kirjaimeen.
 3. syötä haluamasi salasana tai ota ehdotettu salasana muistiin
 4. kirjaudu tunnuksillasi kirjautumissivulla
 5. täytä käyttäjätietosi
 6. jää odottamaan tunnuksesi aktivointia. Muu ry käy hyväksymässä tunnuksesi mahdollisimman pian ja antaa sinulle laajemmat käyttöoikeudet. Sitä ennen et voi julkaista teoksia.

Huom! Jos haluat mukaan Muu ry:n teosvälitykseen, rasti käyttäjätietojen alareunassa oleva ruutu ”Liityn Muu ry:n teosvälitykseen”. Jos et halua mukaan, jätä ruutu tyhjäksi. Muu ry tarkistaa valintasi muuttaessaan käyttäjäoikeutesi. Jos haluat teosvälitykseen mukaan myöhemmässä vaiheessa, ota yhteyttä Muu ry:hyn Yhteystiedot-sivulta löytyvän yhteyshenkilön kautta.

Artikkelin luominen

 1. Valitse ”Artikkelit” → lisää uusi
 2. Kirjoita ensimmäiseen kenttään performanssin nimi.
 3. Suureen tekstikenttään kirjoita performanssin synopsis.
 4. Täytä alta haluamasi kentät, jos et halua kirjoittaa johonkin vastausta, jätä kokonaan tyhjäksi äläkä kirjoita esim. viivaa tai pisteitä. Osa kentistä näkyy harmaina, niitä et voi muokata, koska niissä on vanhasta Performanssipankista tuotuja tietoja. Jos haluat muuttaa jotakin harmaassa kentässä näkyvää tietoa, syötä se uudestaan valkoisena näkyvään kenttään harmaan kentän alla olevien ohjeiden mukaan.
 5. Oikeassa palstassa voit
 • lisätä performanssin videon linkin – vain Vimeo- ja Youtube-linkit käyvät
 • määritellä artikkelisi kielen ja luoda toisen kieliversion performanssisivustasi (ks. ohjeet alla)
 • julkaista artikkelisi ja määritellä sen näkyvyysasetuksia tai ajastaa julkaisun myöhemmäksi, jos et vielä halua julkaista sitä
 • valita kategoriat, joihin performanssi kuuluu – jos haluat liittää teoksesi Muu ry:n teosvälitykseen, valitse myös kategoria ”teosvälitys” (engl. booking service)
 • lisätä kuvat: Aseta ensisijainen kuva painamalla Aseta artikkelikuva à voit muokata kuvan rajausta yläpuolella olevassa kentässä kuvaa hiirellä raahaamalla, alimmasta kuvakentästä voit lisätä toisen kuvan painamalla kameran kuvasta.  Kuvakenttiä saat lisää painamalla kuvakentän alareunassa olevasta plussasta. Vain yksi kuva per kenttä. Voit poistaa kentän ja siinä olevan kuvan miinusmerkistä.

Toisen kieliversion luominen

 1. Luo ensin uusi artikkeli yhdellä kielellä, esim. suomi, ja syötä tälle artikkelille haluamasi tiedot. Valitse tämän artikkelin kieli oikeasta palstasta kohdasta ”Kieli”. Oletuksena uuden artikkelin kieli on se, jonka olet valinnut kieleksesi hallintapaneelin yläosassa olevasta kielivalikosta, jossa voi lukea ”Näytä kaikki kielet” tai jomman kumman kielen nimi (Suomi tai Englanti), kun kirjaudut sisään. Julkaise artikkeli tässä vaiheessa, jotta se tallentuu.
 2. Luodaksesi juuri luomastasi artikkelista uuden kieliversion klikkaa artikkelin muokkaustilassa oikeasta palstasta kohdasta ”Käännökset” plusmerkin kuvaa. Tällöin aukeaa uusi tyhjä artikkeli, jolle voit syöttää jälleen haluamasi tiedot. Tallenna lopuksi uusi luomasi kieliversio valitsemalla ”Julkaise”.
 3. Tarkista, että kategoriat ovat molemmissa artikkeleissa toisiaan vastaavat. Kategoriat on linkitetty kieliversioissa toisiinsa niin, että uutta kieliversiota luodessa niitä ei pitäisi tarvita enää valita uudestaan, mutta kannattaa varmistaa asia.

Kuvien lisääminen mediakirjastoon

 1. Mediakirjasto toimii eri tavalla kuin aiemmassa versiossa. Kuvien paikkaa ei muutella raahaamalla kuvia edestakaisin vaan yksi kuva laitetaan yhteen kuvakenttään. Kuvien järjestys muuttuu vaihtamalla kuvakenttään joku muu kuva. Uuden kuvakentän saa plus-merkistä kentän alakulmasta.
 2. Ylimmässä kuvakentässä eli kohdassa ”Artikkelikuva” on ensisijainen artikkelin yhteydessä käytetty kuva, joka näkyy esim. etusivun random imageissa ja Taiteilija-sivulla, jossa taiteilijan kaikki performanssit listataan kuvina.  Tässä kannattaa käyttää vaakakuvaa, joka näyttää paremmalta etusivun sliderissa kuin pystykuva. Taiteilija-sivulla kuva rajautuu neliönmuotoiseksi.

Teoksen lisääminen välittäjätoimintaan

 1. Jotta pääset mukaan Muu ry:n välitystoimintaan, rasti käyttäjätiedoistasi ruutu ”Liityn Muu ry:n teosvälitykseen”. Jos olet palveluun jo aikaisemmin rekisteröitynyt käyttäjä, ota yhteyttä suoraan Muu ry:hyn liittyäksesi mukaan. Yhteystiedot löytyvät sivulta ”Yhteydenotto”.
 2. Muu ry lähettää sinulle kirjallisen sopimuksen, jonka allekirjoitettuasi teoksiasi voidaan välittää Muu ry:n kautta.
 3. Valitessasi teoksen kategorioita valitse muiden haluamiesi kategorioiden lisäksi kategoria ”Teosvälitys” (engl. Booking Service). Oletuksena välitystoimintaan osallistuvat kaikki ne teokset, jotka ovat tässä kategoriassa, jos käyttäjätiedoissasi on rastittuna valinta välitystoimintaan liittymisestäsi. Välitystoiminnassa mukana oleviin teoksiin tulee esittelyyn painikenappi, josta on linkki tilauslomakkeeseen. Vain välitystoiminnan teokset ovat nähtävillä Tilaa-sivulla.
 4. Jos haluat siis jättää teoksen pois välitystoiminnasta, älä valitse kategoriaksi teosvälitystä äläkä rastita käyttäjätiedoistasi välittäjätoimintaruutua.

Syötetyn teoksen tarkastelu julkipuolella

Valitse hallintapaneelin yläpalkista palvelun nimen ”Performanssipankki | Performance Art Ban…” kohdalta aukeava alakohta ”Vieraile sivustolla”.