the header image

Näyttö – Showing

Hanna Pajala-Assefa — Näyttö – Showing


Kategoriat: Liikelähtöinen performanssi

Ensiesitys: 15.07.2007, Villa Lill Kalvik

Kesto: 45 minuuttia

Internet: http://www.loikka.fi/mad/teokset/naytto-showing-amp-adaptations

Video: http://vimeo.com/14097647

Materiaalit: Normal household sound-system. Cleaning products and equipment.

Tilavaatimukset: The performance works best in in a private house or domestic space. Minimum requirements kitchen and two seperate rooms or one large space with kitchen. All other technical needs can be negotiated according to the space.

Synopsis

Näyttö – Showing & adaptations.

Huoneisto 30 min. 3h + k, wc, 5 kohtausta, 2 esiintyjää, 15 katsojaa.

Unelmapaikalla sijaitseva hyvärunkoinen, valoisa, energisoiva läpitalon huoneisto. Kohteessa loistava pohjaratkaisu, upeat näkymät ja paljon kivoja yksityiskohtia. Hyvä kunto, huolitellut pinnat, rungon kuntotesti tehty -11. Kokonaisuus uniikkia mittatilaustyötä.

Näyttö on huumorilla väritetty, sydämellä tehty tutkielma naisena ja tanssijana olemisesta. Se on löytänyt innoituksensa ihmisten eri rooleista ja elämän hetkellisyydestä. Se kulkee yleisestä henkilökohtaiseen ja näyttää mitä kaikkea talossa voikaan piillä.

Näyttö on paikkaan sidottu perfomatiivinen esitys, joka on luotu yksityiseen kotiin. Työn lähtökohtana on leikkisä ajatus, että talo on myytävänä; yleisön kutsuu sisälle kiinteistönvälittäjä, joka on halukas tekemään kaupat. Mutta kiinteistönvälittäjän esittely muuttuu yllättäen ammattimaisesta henkilökohtaiseksi ja alkaa paljastaa enemmän hänestä itsestään kuin esittelemästään kodista. Näyttö on osittain improvisoitu esitys, jossa on lämpöä ja humoristisia hetkiä. Teos käsittelee naisellisuuden, haavoittuvaisuuden, voiman ja arkisuuden teemoja.