the header image

Museum of Postmodern Art MOPMA 1

Oblivia — Museum of Postmodern Art MOPMA 1


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Pitkäkestoinen esitys, ja Työryhmä

Ensiesitys: 11/2012, PACT, Essen, Saksa

Kesto: 1 tunti

Internet: http://www.oblivia.fi/mopma-is

Video: http://vimeo.com/55598866

Tilavaatimukset: Ota yhteyttä tuottaja Marina Andersson-Rahikkaan, marina@oblivia.fi.

Synopsis

”It’s over! Postmodernismi on ohi. Mainstreamin roikkuessa epätoivoisesti kiinni postmodernismin ilmentymissä, taiteilijat ovat jo menossa kohti uutta, kohti uusia ”ismejä”. Uusimmassa pitkän aikavälin projektissamme laitamme postmodernismin kuvitteelliseen museoon ja otamme käsittelyyn tämän päivän, menneisyyden ja tulevaisuuden. Me olemme iloisia siitä että voimme edetä kohti uusia horisontteja ja kysyä: keitä olemme? miten päädyimme tänne? ja vaikuttiko postmodernismi loppujen lopuksi oikeasti meihin?”

Oblivia on heittänyt itselleen megalomaanisen haasteen: tehdä jotain uutta. Elegantisti ja vain näennäisesti eksyksissä he vaeltavat tutussa maailmassamme kuin pimeässä teatterissa. Heitä ei pelota pudota salaluukuista tai katsoa kulttuurihistorian tapahtumien taakse. He tekevät ruumiinavauksen emotionaalisille ja älyllisille käsitteille ja kaivautuvat syvälle kielemme juuristoon. Se mikä lopulta pannaan näyttämöllä marssimaan yleisöä päin on sekä absurdia, hirviömäistä että, kyllä, täysin uutta. Huumori saa uuden nimen, esitys uuden kielen, tulevaisuus uudet kasvot: Oblivia, painokkaan filosofinen, huippuälykäs ja vakavasti otettavan hauska.

Museum of Postmodern Art -esityksen ensi-ilta oli 16–17 2012 PACT Zollvereinissa, Essenissä (Saksa) ja Suomen ensi-ilta Espoon Kaupunginteatterissa (Louhisali) 23–24.11.2012.

Esitys on ensimmäinen viiden esityksen sarjassa ja osa viiden vuoden projektia Museum of Postmodern Art – MOPMA joka toteutetaan vuosina 2012 – 2016 yhdessä useiden koti- ja ulkomaisten yhteistuotantopartnereiden kanssa.

Monitaiteellinen ja –kansainvälinen esitystaideryhmä Oblivia on perustettu Helsingissä vuonna 2000. Oblivian jäsenet ovat Suomesta, Iso-Britanniasta ja Islannista. Ryhmän teoksissa muoto ja sisältö ovat yhtä. Tyyliä leimaavat konseptuaalisuus, minimalismi ja komiikka. Obliviassa monitaiteellisuus näkyy tekijöiden eri taustojen esiin tuomisessa kollektiivisesti toteutetuissa luomuksissa. Oblivia kiertää kansainvälisesti. Entertainmnet Island trilogia on saavuttanut suuren suosion kansainvälisesti ja kiertänyt yli kymmenessä maassa.

Esiintyjät

Timo Fredriksson, Anna Krzystek (UK), Annika Tudeer

Äänisuunnittelu

Juuso Voltti

Valosuunnittelu

Meri Ekola

Valokuvaus ja www-koordinointi

Eija Mäkivuoti

Grafiikka

Pia Pettersson

Tuottaja

Marina Andersson-Rahikka

Yhteistuotanto

PACT Zollverein (Essen, Saksa)

Espoon Kaupunginteatteri