the header image

Lama on ihmisen parasta aikaa / Recession time of my life

Aapo Korkeaoja — Lama on ihmisen parasta aikaa / Recession time of my life


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Objektiperformanssi, Osallistava performanssi, Paikkasidonnainen performanssi, Pitkäkestoinen esitys, ja Yhteisötaide

Ensiesitys: 07/2009, Parliament house of Finland

Kesto: 8 tuntia

Video: http://www.youtube.com/watch?v=n-t2HT5Caps

Tilavaatimukset: Public (political) site, staircase

Synopsis

Absurdit nousukauden pörssikurssikäppyrät ja ylipäätään uusliberalistinen ajatus BKT:n ja hyvinvoinnin yhteydestä sekä sen esittämisestä jatkuvan kasvun nousevalla nuolella on jo pitkään puistattanut minua.

Inspiroiduin Globaalin pankkikriisin taitettua talouskasvun ja käppyrän kääntyessä alaspäin ajattelemaan kaikkia niitä mahdolisuuksia, joita lama ja pakotettu kulutuskriittisyys tuo mukanaan. Uutisten taloudellisen pahoinvoinnin masentuneen mantran rinnalle halusin tuoda näkökulmavaihtoehdon.

Culture Crisis Management-yhteistyössä, yhdessä taiteilija Eero Yli-Vakkurin kanssa toteutettu laskevan pörssikurssikäyrän muotoinen liukumäki eduskunnan portaille, koko perheen yhteinen pique-nique ja teokseen liittynyt kyselytutkimus olivat onnistunut lopputulos teosprosessille, joka pyrki tuomaan esiin yhteiskunnallisen epäkohdan tavalla, joka yhdistää, iloitsee ja kannustaa ajattelemaan.

Tämän performanssi-installaation voi tilata esimerkiksi oman valtionsa parlamentin portaille.