the header image

Kehto Experimance

Kehto Experimance
Stefan Crämer

Kapalo-työryhmä — Kehto Experimance


Kategoriat: Kehotaide, Osallistava performanssi, Pitkäkestoinen esitys, ja Työryhmä

Ensiesitys: 06.06.2012, Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidetapahtuma

Kesto: 1 tunti

Materiaalit: Työryhmä tuo mukanaan kaiken tarvittavan.

Tilavaatimukset: Tapahtuu julkisessa kaupunkitilassa. Rauhallinen aloitus- ja lopetuspaikka, sateen varalta sisätila, jossa sohva katsoja-kokijan kohtaamiseen ja paikka katsojakokijan kengille, laukulle tms. olisi hyvä. Sopii hyvin myös yksityistilaisuuksiin, ja kokeiltavissa myös esim. maaseudulla, jos riittävän leveä tie on käytettävissä.

Synopsis

Kehto Experimance on kokemusesitys, tarjoaa yhdelle katsoja-kokijalle kerrallaan mahdollisuuden kokea kaupunki makuuasennossa paikoissa, joissa lastenvaunuja usein näkee – puistoissa ja kaduilla, museossa. Teoksen tarkoituksena on antaa vaunuissa matkaavalle aikuiselle kokemus hoivasta ja turvasta sekä mahdollistaa herkistyminen omille aistimuksille keskellä kaupunkia.

Teoksessa arkinen kaupunkitila saa uusia ulottuvuuksia ja katsoja-kokija pääsee koskettamaan kaupunkiympäristöä ainutlaatuisella tavalla.

Työryhmä on vahvasti läsnä katsoja-kokijan kanssa, mutta ei syötä kokemukselle tai teokselle valmiita merkityksiä. Työryhmän jäsenten tarkoituksena on olla mahdollistajia, joita ideaalitapauksessa on kolme. Kaksi henkilöä tarvitaan työntämään vaunuja, kolmannen tehtävä on olla tietynlainen turvahenkilö, joka esim. vastailee ohikulkijoiden kysymyksiin.