the header image

Kattaus / Setting

Kattaus / Setting
Siiriliina Riikonen

Kerijät — Kattaus / Setting


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Osallistava performanssi, Paikkasidonnainen performanssi, Pitkäkestoinen esitys, Tapahtumapartituuri, Työryhmä, ja Yhteisötaide

Synopsis

Kattaus on Kolme Pientä Performanssia Lammella tapahtuman juhlaosuus. Se muotoutuu käytettävissä olevan tilan, ajan ja osallistujien toiveiden mukaan. Kattaus on taidetekojen ketju, jossa arkipäiväiset teot tulevat osaksi teosta.

Esimerkiksi elokuussa 2010 toteutetussa tapahtumassa kutsuimme valmisteluihin mukaan 5 taiteilijaa, joista kullakin oli mukanaan taideteko toteutettavaksi viikonlopun aikana. Juhlaosuuteen kutsuimme 5 vierasta, jotka saivat oli nauttia ruuasta ja juomasta sekä juhlaosuuden aikana toteutetuista taideteoista. (Tapahtumasta tehtiin julkaisu).

Kattaus voi olla osallistava tai pelkästään aistein nautittava kokonaisuus. Se voi olla kuva – taustaperformanssi tai osa juhlaa, jonka haluatte viettää kanssamme (kahvikattaus, kattaus näkyvälle tai näkymättömälle ruualle, oikea tai leikkiruokakattaus, taidekattaus).

Kattaus on rituaali.  Kattauksen loputtua astiat puhdistetaan ja pakataan laatikoihin, joissa ne odottavat seuraavaa juhlaa.Kattausastiasto: Kahvi-, keitto- ja kilistystarvikkeet sekä aterimet 11 hengelle.Kesto: 2 h – 3 päivää

Osallistujien määrä: neuvoteltavissa.