the header image

JOUKKOVOIMA performanssi // FORCE POWER performance

JOUKKOVOIMA performanssi // FORCE POWER performance
Yleisö osallistuu, kaikki heinäseipäät jo käytössä / The public participates, all the stakes for drying hay are being used. © Laru Performance Group

Laru Performance Group — JOUKKOVOIMA performanssi // FORCE POWER performance


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Liikelähtöinen performanssi, Objektiperformanssi, Osallistava performanssi, Pitkäkestoinen esitys, Työryhmä, ja Yhteisötaide

Ensiesitys: 27.08.2010, Helsinki Taiteiden yö, Auroran kenttä

Kesto: 3 tuntia

Internet: http://www.laruart.com

Materiaalit: Heinäseipäitä 400-800 kpl ja narua. / The stakes for the drying hays 400-800 pieces and ropes.

Tilavaatimukset: Iso alue ulkona tai sisällä (vähintään 25 x 25 metriä). / A large area outside or inside (at least 25 x 25 meters).

Synopsis

Esitys on yhtäaikaisesti performanssi ja interaktiivinen tilataideteos. Performanssissa ruskeisiin pukeutuneet esiintyjät tekevät tanssin kaltaisesti yksinkertaisia erilaisia liikkeitä heinäseipäiden kanssa tai ilman ja jotka antavat katsojalle ajatuksia, ideoita ja mielleyhtymiä osallistua ”perinteisiin talkoisiin” esiintyjien kanssa. Vähitellen liikkeiden muodostuminen jatkuu ja tarkentuu muodoltaan yleisön osallistuessa. Joukkovoima syntyy itsessään jokaisen sukupolven ollessa tarpeellinen. Työn ja huvin seurauksena syntyy muotoja, joiden suuntaa ei ole etukäteen määritetty. Liikkeiden erilaisuus ja muoto on osoitus JOUKKOVOIMASTA. Käsikirjoitus Anu Miettinen.

Laru Performance Group on eläväinen vapaa ryhmittymä, joka esitti mm. suositun La Sal -performanssin kaksi vuotta sitten Taiteiden yössä ja joka myös kuvattiin Ylen Kulttuurikunto-ohjelmaan. Ryhmässä toimineet mm: Nastia Eliseeva (RU), Ismo Heinonen, Pia Karaspuro, Anu Miettinen, Anu Nirkko, Egle Oddo (IT), Mika Rekola , Riikka Takala, Patrick Timm (GER), Aija Vainio.