the header image

I’m pleased to meet you in the mountain

I’m pleased to meet you in the mountain
Photo by Pia Euro

Ilka Theurich — I’m pleased to meet you in the mountain


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Paikkasidonnainen performanssi, Pitkäkestoinen esitys, ja Yksilötaiteilija

Ensiesitys: 15.04.2010, city centre of Pori, Finland

Kesto: 14 päivää

Internet: http://deepencounter.blogspot.com/

Materiaalit: vaihtelevia / variable

Tilavaatimukset: julkinen tila kaupungin keskustassa / public places in a city centre

Synopsis

“Hauska tavata vuorella” on kahden viikon mittainen pitkäkestoinen esitys, joka sisältää kymmenen erilaista 12 tunnin pitkäkestoista sooloperformanssia.

Performanssisarjan mielenkiinnon polttopisteessä ovat kohtaamisen hetket performanssitaiteilijan ja yleisön välillä – tämä hetki on suoran kommunikaation hetki eletyn kokemuksen tässä hetkessä, juuri silloin kun se tapahtuu – ei siinä kuinka sitä myöhemmin eri tavoilla kuvaillaan. “Niin paljon voi tapahtua yhdessä hetkessä, joka kestää vain muutamia sekunteja. Kuin niin sanottu mikroanalyysi joka samanaikaisesti suuntaa huomion todellisuuden ulottuvuuteen joka on lähtöisin oletuksesta, että maailma muuttuu sillä aikaa kun sitä katsellaan.” (Theurich, huhtikuu 2009)

Jotta voisi ymmärtää tämän lyhyen hetken kohtaamisessa ja sen millaisten erilaisten taiteellisten metodien avulla tämä kommunikaation hetki luodaan. ”Voidaksemme jättää kommunikaation aukot välillämme tai yrittää pienentää näitä aukkoja, meidän täytyy luoda avoimempia tiloja kohtaamiselle.” (Theurich, maaliskuu 2010)

Kesto on tärkeä osa kommunikaatioprosessia asukkaiden kanssa hidastaaksemme tai aktivoidaksemme jalankulkijoiden arkisia havainnoimisen tapoja, jotka heikentävät arkipäiväisen kaupunkielämän kokemuksia. ”Tämä energian muutos julkisessa tilassa on välttämätöntä syvän kohtaamisen uusille ulottuvuuksille.” (Theurich, maaliskuu 2010)