the header image

Aulisjaheikki: Yhdessä kulkeminen / Aulisandheikki: Co-travelling

Aulisjaheikki: Yhdessä kulkeminen / Aulisandheikki: Co-travelling
Polishing shoes on the street near Gallery Alkovi, Helsinginkatu 19. Photo by Heikki.

Aulis Harmaala — Aulisjaheikki: Yhdessä kulkeminen / Aulisandheikki: Co-travelling


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Osallistava performanssi, Paikkasidonnainen performanssi, Työryhmä, ja Yhteisötaide

Ensiesitys: 26.02.2011, Helsinginkatu 19, Galleria Alkovi

Kesto: 2 tuntia

Internet: http://www.aulisharmaala.info/keng.html

Materiaalit: Juliste, kengänkiilloitustarvikkeet, video, kenkiä, karttapallo, esiliina / Poster, shoe polishing materials, video, shoes, globe, apron

Tilavaatimukset: Julkinen tila / Public space

Synopsis

Aulisjaheikin installaatio ja tapahtuma esittää kulkemista ja tarjoaa taidepalveluna kengänlankkausta kadulla. Se kysyy, mitkä ovat yhdessä olemisen minimivaatimukset?

Yhdessä kulkeminen voi olla välttämättömyyttä ja pakkoa tai itsenäisyyttä ja riippumattomuutta. Se voi olla oikeus tai velvollisuus.

Onko hedonistisessa maailmassa kykyä ja halua toimia yhdessä? Yhteisen hyvän näkeminen ja rakentaminen edellyttää samaan suuntaan kulkemista. Auttamisen halun lisäksi tarvitaan kykyä toimia muillakin kuin omilla ehdoilla. Aulisjaheikki kutsuu teokseen ohikulkijat. Kengänkiilloitukseen jälkeen pyydämme osallistujia kirjoittamaan lankkipojan esiliinaan ajatuksia yhdessäkulkemisen vähimmäisvaatimuksista.

Aulis ja Heikki ovat taide- ja elämänkumppanit. Alter ego Aulisjaheikki etsii harmonista tapaa katsoa riitasointuista maailmaa. Aulisjaheikin taiteellinen yhteistyö alkoi vuonna 2010 tapahtumassa Parisuhdeveistos omassa kodissa.