the header image

Alter ego

Alter ego
Kalle Kuisma

Leena Kela — Alter ego


Tämä performanssi on arkistoitu, eikä sitä esitetä enää.

Kategoriat: Arkisto, Mediaperformanssi, Osallistava performanssi, Paikkasidonnainen performanssi, Pitkäkestoinen esitys, ja Yksilötaiteilija

Ensiesitys: 05/2009, Helsinki

Kesto: 30 päivää

Internet: http://www.leenakela.com/?q=alter-ego

Video: http://www.leenakela.com/?q=alter-ego-video-2

Tilavaatimukset: kalustettu asunto / furnished apartment

Synopsis

Kuinka usein hän siivoaa kotinsa? Nukkuuko hän selällään, kyljellään vai vatsallaan? Millaisia unia hän näkee? Saako hän helposti mustelmia? Pitääkö hän lapsista? Onko hän aamuäreä? Onko hän äänekäs? Mikä on hänen häpeällisin muistonsa? Entä rakkain? Ruokkiiko hän sorsia puistossa? Onko hän kiinnostunut politiikasta? Onko hän uskonnollinen? Ajaako hän kainalokarvansa? Käveleekö hän koskaan päin punaisia?

Alter ego oli pitkäkestoinen performanssi, jota saattoi seurata toukokuussa 2009 neljän viikon ajan osoitteessa www.elenaelak.com. Leena Kela vietti tämän ajan alter egonsa Elena Elakin hahmossa. Elenalle oli vuokrattu oma asunto, jossa hänellä oli omat huonekalut, esineet, vaatteet sekä kodin arkirutiinit. Hän eli puolijulkista elämää, sillä hänen asuntoonsa on asennettu useita valvontakameroita, joiden välityksellä yleisö seurasi hänen elämäänsä reaaliaikaisesti. Päivittäin hänen luonaan vieraili eri henkilöitä, kuten filosofi, meditaatio-ohjaaja, Marttoja, yksinlaulun opettaja ja tapakouluttaja.